F.A.Q.

Kan ik als particulier aankopen?

Scheys Beton werkt niet rechtstreeks met particulieren. Via uw bouwhandelaar of tuinaannemer kan u onze materialen aankopen.

Komt Scheys Beton opmeten?

Wij maken prijsoffertes op basis van een opmetingsplan van de klant. Als basis hiervoor kan u ons aanvraagformulier invullen en een schets opmaken naar voorbeeld. Ons aanvraagformulier vindt u hier terug. Wij meten zelf niet ter plaatse op. Particulieren kunnen hiervoor beroep doen op hun tuinaannemer of tuinarchitect.

Voert Scheys Beton ook grondwerken uit?

Als fabrikant van betonproducten voeren wij geen aannemerswerken of grondwerken uit. Wij geven algemeen advies over de fundering, maar de eindverantwoordelijkheid valt onder de aannemer. Deze moet ter plaatse de toestand inschatten en de nodige maatregelen nemen.

Kan ik als aannemer/grondwerker Stackton stenen terugbrengen?

Door onze service en een uitvoeringstekening bij elk Stackton project te maken, wordt het aantal stenen correct berekend. Wanneer de werken uitgevoerd worden volgens de uitvoeringstekening, wordt een teveel aan stenen vermeden.

Wanneer kan ik een bestelling afhalen?

Dit kan van maandag tot vrijdag, tussen 8 uur en 16 uur.

Kan ik bij Scheys Beton terecht voor stortbeton?

Neen, wij maken enkel afgewerkte betonproducten in onze fabriek.

Waarvoor dient de laag fijne kiezel?

Deze dient om je fundering van gebroken materiaal te egaliseren, zodat je de Stacktonblokken waterpas kan plaatsen.

In jullie technische fiche wordt vermeld dat de funderingslaag moet worden gecontroleerd door een ingenieursbureau en dat de fundering moet worden verdicht tot een proctordichtheid van 95%. Kan ik dit zelf doen?

Onze algemene instructies in onze technische fiche zijn op maat gemaakt voor grote werven. Voor een kleine keerwand of tuinmuur is het voldoende om de fundering uit te graven tot op vaste grond en het gebroken beton goed aan te trillen met een trilplaat, zoals u kan zien op onze video's die de verschillende stadia van de opbouw laten zien. Indien de uitgegraven sleuf stevig aanvoelt is het meestal ok. Wanneer de grond onstabiel aanvoelt of er water in de sleuf komt te staan moet u bijkomende maatregelen nemen.

Waarom moeten de verankeringsblokjes afwisselend gedraaid geplaatst worden?

Hierdoor wordt de speling tussen de Stacktonblokken en de verankeringsblokjes volledig weggenomen. Waardoor de Stacktonblokken stevig vast zitten.

Hoe begin je het best aan een muur waarvan de grondniveau's verschillen?

Je begint altijd bij het laagste punt.

Hoe moet een Stacktonblok verzaagd worden?

Dit gebeurd door middel van een slijpschijf.

Hoe wordt de fundering van een lage tuinmuur opgebouwd?

Graaf een geul over de totale lengte van de muur. Minstens 30cm diep, maar tot op vaste grond. Vul de gleuf met gerecycleerde beton 4/20. Hierop plaatst u een laagje van ± 3 cm fijne steenslag 2/6,3 om de blokken waterpas te kunnen uitlijnen. De bovenkant van de fundering moet minimum 7 cm onder het maaiveld eindigen zodat de onderste laag blokken van de muur ingeklemd wordt.

Hoe wordt de fundering van een hoge tuinmuur opgebouwd?

Waar aangeduid op het uitvoeringsplan zal een betonnen sokkel geplaatst worden met een doorlopende wapening naar de muur om een goede verankering van de muur te garanderen. Deze betonnen sokkel zal steeds minimum tot op vorstvrije diepte (in de meeste gevallen is dit 80cm) moeten worden uitgegraven en volgestort worden met beton met minimum 300 kg cement/m³. De lengte en breedte van de sokkel bedraagt 60 x 60 cm. Elke sokkel wordt voorzien van minstens twee wapeningstaven Ø 12mm tot op de aangegeven hoogte op uw uitvoeringsplan. Tussen de sokkels graaf u een geul over de totale lengte van de muur. Minstens 30 cm diep, maar tot op vaste grond. Vul de gleuf met gerecycleerde beton 4/20. Hierop plaatst u een laagje van ± 3 cm stabilisé om de blokken waterpas te kunnen uitlijnen. De bovenkant van de fundering moet minimum 7 cm onder het maaiveld eindigen zodat de onderste laag blokken van de muur ingeklemd wordt. Hier vindt u foto's met uitleg van de verschillende stadia van de opbouw van een gewapende tuinmuur.

Ik kan geen geschikt recyclage materiaal vinden.

Wij hebben dit materiaal steeds op voorraad, het kan meegeleverd worden met de rest van de materialen. Alle hulpmaterialen die op de door ons opgemaakte offerte staan, kan u bij ons bestellen. Zo bent u er steeds zeker dat u de juiste materialen gebruikt.

Bestaan er ook caps die langs 3 zijden gekloven zijn?

Neen, deze worden niet geproduceerd. Voor afwerking op hoeken, dienen de caps in verstek gezaagd te worden. Wanneer een cap op het uiteinde van de muur zichtbaar is en een derde gekloven vlak gewenst wordt, kan de cap geknipt worden met een klinkerknipper. Indien u geen klinkerknipper heeft, kan u met de slijpschijf een gleufje slijpen, waarna u met hamer en beitel de cap kan breken. Zo krijgt u een derde gekloven oppervlak.

 

 

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.