Circulair bouwen

Circulair bouwen is in de toekomst niet weg te denken

STACKTONMUURSYSTEEM = CIRCULAIR BOUWEN

Het ontginnen van grondstoffen en het storten van gebruikte producten/materialen is zeer belastend voor het milieu. Met Stackton kan je keerwanden en tuinmuren bouwen, dewelke je kan demonteren en elders weer opbouwen. De blokken worden verankerd door middel van verankeringsblokjes. Keerwanden hebben achter de stacktonblokken één of meerdere lagen counterblokken, deze worden door middel van een zwaluwstaart verbinding met elkaar verbonden. Hierdoor heeft de muur meerdere levens en kan hij op een andere plek weer worden opgebouwd. Zowel de fundering als de counterblokken worden opgevuld met gerecycleerde beton, ook deze gebroken beton kun je opnieuw gebruiken. Op deze manier trachten wij met ons Stackton droogstapelsysteem de kringloop weer te sluiten.

Stackton circulair in de praktijk: klik hier

STACKTON: HET CRADLE TO CRADLE (C2C) PRINCIPE IN DE PRAKTIJK

Willen wij onze planeet leefbaar houden zullen wij met onze grondstoffen niet alleen zeer zuinig moeten omspringen maar zullen wij ook moeten zorgen dat wij de ontgonnen grondstoffen bij voorkeur oneindig kunnen hergebruiken. En wanneer we spreken over hergebruiken willen we liefst dat we het met de grondstoffen gemaakte eindproduct ook hergebruikt kan worden. Aangezien ons Stackton systeem zonder probleem gedemonteerd en terug gemonteerd kan worden past dit 100% in het cradle to cradle principe. Dat het Stackton muursyteem in de meeste gevallen reeds voor meer dan 30% uit gerecycleerde grondstoffen is opgebouwd is een supplementaire bonus.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.