Loading

Stackton One grondkeermuur = gravity wall

De Stackton One muur wordt gevormd door de G-blokken te verbinden met counterblokken die gevuld worden met gebroken steenslag. De achterliggende grond worden met steenslag. De achterliggende grond wordt opgevangen door het gewicht van die muur. Dit grondkerend muursysteem wordt omschreven als een Gravity wall.

De combinatie van counterblokken die gevuld worden met waterdoorlatende steenslag en een drainage in de fundering onder de counterblokken zorgt ervoor dat grond- en regenwater achter de wand gemakkelijk wegvloeit, waardoor er geen druk ontstaat op de muur.

Om indringen van aarde te voorkomen wordt de bovenste rij counterblokken bedekt met een worteldoek die tegen de achterzijde van de counterblokken oploopt tot de bovenkant.

Een stackton keermuur bestaat uit 4 elementen.

G-Block

G-(gravity) blok met 2 uitsparingen, aan de voorzijde de gekloven afwerking, beschikbaar in de kleuren Zwart, Bruin-zwart en Zilvergrijs.

 

Verankeringsblok

Verankeringsblok die in de uitsparing gelegd wordt.

 

Counterblok

Counterblok die achter de G-blok wordt geplaatst.

 

Afdeksteen

Afdeksteen (cap) die het geheel passend afwerkt.

 

Stackton One Curved

Stackton One Curved is de nieuwste innovatie op de markt om grondkeringen te bouwen die een gebogen lijn volgen. Met de Stackton One Curved binnenbocht en buitenbocht kan uw droomproject nu gerealiseerd worden. Onze set van 4 stenen zorgt ervoor dat uw muur perfect in halfsteenverband blijft.

  • Slide
  • Slide
  • Slide

 

Wenst u meer informatie over de toepassingen van Stackton?

Contacteer ons